itle>lilla sockersöta -

Det är helt vansinnigt..

..sjuklingen ska ut å svänga sina lurviga ikväll;)
Lollo lät så besviken när jag först sa till henne att jag inte kunde komma med ikväll så jag fick dåligt samvete så jag ändrade bana..
Jag har sovit hela dan å tagit ett hästpiller, så nu ska jag nog klara av att stå på benen annars så skyller ja på min JD o cola.
Jag känner verkligen på mig att tonight is the night..jag har en wowkänsla i hela kroppen, den här kvällen kan jag bara inte missa. 

Pauline å Louisan den här kvällen kommer att bli allt annat än pjåkig!

Bara jag

De andra 2 sover, å jag sitter själv vaken..tänker lägga mig tidigt ikväll istället för att sova nu.
Behöver städa å handla mat men jag orkar inte, håller nästan på att somna sittandes här.

Köpte två par jeans leggings tidigare i veckan, supersköna..å så köpte jag en sidentunika på rean också:)
Får se om vi kan göra nånting åt den här sunkmamman, om Louise lyckas få med mig ut å parta imorn så vill jag helst sola innan..jag är läskigt blek. Sen om jag får önska så möter syrran upp oss innan å sminkar mig fin. Pauline, I need you!

Pigg å gla en sommarda!! ;)
Från i somras (-08)


Ciao


Shorty å hennes boyfriend hade en date igår<3

                                                       
Vilket kärlekspar..Grisen å Kalven!

Piggelin

Nope det är inte jag som är pigg som en piggelin (verkligen inte), utan det är minisjuklingen Ebba som får festa på Piggelin.

      



små öronen

Nu är vi sjuka hela familjen, fy vad dåligt vi mår.
Var med Ebba till farbror doktorn idag..hon har dubbelsidig öroninflammation :( Så nu går hon på sin första penicillinkur.

Läste nånstans att året mellan ca 1 och 2år (första året på dagis) insjuknar barnen ca12gånger å de kan va sjuka i ca 1-2veckor varje gång, så det kan lätt kännas som att de är sjuka hela tiden..Kul! 

Orkar inte skriva mer nu..måste gå å sova ZzzZzzzz

natti natti

"minipolare"

Igår kom Anneli och Peter hit å hälsade på en stund innan jag skulle iväg på ett möte.
Nu är det inte långt kvar tills bebisen kommer (beräknad i slutet på feb).

Du är så vacker vännen!! Vilken otroligt fin å bra mamma du kommer att bli:)

Ebba tyckte tydligen att hennes "minipolare" var ivägen, det såg så kul ut när hon irriterat försökte att puffa undan magen..för lillsjuklingen skulle ju promt enbart gosa med Anneli. 

(Ebban spillde ut vatten över Anneli, så det är ingenting annat obehagligt om ni undrar ha ha)

Shani, deras vovve följde såklart med också:)



Ebbo hade alltså feber igår med,.hoppas nu att hon håller sig feberfri idag, det visar sig i eftermiddag..så har hon nämligen haft det i flera dagar nu, feberfri under dagen å sen på eftermiddagen smäller det till med hög feber igen. Jag blir galen på det, stackars lilla Bebb!!


Själv ska jobba inatt å imorn natt..tänkte först gå ner på stan idag men jag ångrade mig, ska bli skönt å bara va hemma å lata mig.

Kram


Vilken kväll (från igår)!

Efter att ha konkat på Ebba, två tunga väskor och Shorty på halt underlag å med regn i ansiktet under 30min var jag inte på mitt bästa humör..men när jag sedan hade lämnat mina små älsklingar å gick på bussen som skulle ta mig till tåget, så vände humöret tack vare busschauffören. Vilken otroligt go å glad kvinna.. När jag gick på bussen så sken hon som en sol å hälsade mig VARMT VÄLKOMMEN..å när jag sen skulle gå av så ställde hon sig upp, såg mig i ögonen å önskade mig en FANTASTISK TREVLIG KVÄLL. Sånna som henne finns det inte många utav, hon fick absolut mitt humör att vända:)

Väl på tåget..helt ovetandes om hur jävla underbar kvällen skulle bli.. ;)




P-floyd var grymt duktiga..riktigt bra var det.
Jag filmade en snutt av deras version av Wish you were here då publiken sjöng med, men jag kan ju inte sätta in den filmen här tyvärr, så jag sätter in en på Pink Floyd istället.

Pink Floyd - Wish you were here (live)
 

En sak till..


Sen har jag bara en sak att tillägga..hela jag är alldeles nostalgisk efter denna ljuvliga & kärleksfulla kväll;)


Puss o kram


Sjuk-karusell, strandsatt å P-floyd

Nu är den igång, dagis-sjuk-karusellen!!! Sjuka efter sjuka byter av varann. För nån dag sen började Ebba hosta å snora å nu inatt fick hon hög feber. Stackars liten!!

Ikväll ska jag å Lollo på P-floyd på Tyrol, ibland är det tur att ha en dörrvakt till pojkvän;)
Känns såklart mindre kul att lämna iväg Ebbis nu när hon e sjuk, men hon kan inte ha det bättre än hos sin älskade mormor. Det värsta nu är att eftersom lillstumpan är sjuk idag så blev det inget dagis å därför är vagnen också kvar på dagis över helgen. Inte bra! Vi är alltså strandsatta hemma i lägenheten (om det ändå var på en strand), så jag vet inte hur vi ska lyckas ta oss till mamma som är en promenad på ca25min. Får helt enkelt rulla in Bebb i en massa varmt å bära på henne o skötväskan heeela vägen. Vill man nånting riktigt mycket så går det.!

Lollo, jag löser det här..jag loooovar;) No worries!!!

Måste fixa iordning mig å packa till skruttan nu.
Ha en fantastisk fredagskväll mina vänner!!

puss

Igår och idag

Vid middagstid igår!





Shorty är på sin vakt som alltid..hoppas på att få sig lite kyckling..







Från idag!

Louise (eller iisch som Ebba säger) kom förbi en liten stund


Apan ville ha lite vatten









Förövrigt så gick det jättebra på dagis idag..hon var där mellan 10 å 14.30.
själv är jag trött å omotiverad att gå till jobbet ikväll..men det är bara att bita ihop, jag jobbar ju med min favvo Bitte så det blir nog bra. Vissa dar är man ju bara inte på topp helt enkelt!

Hej med er!


Duktiga-trygga-sociala-underbara-glada-flicka

Idag lämnade vi vår älskling på dagis 9.30 efter att ha vart där tillsammans med henne i 15min..hon såg lite frågande ut men vinkade sött hejdå å fortsatte sen med sitt. Inga problem alls! Nu har det gått snart 4 timmar sen vi lämnade henne å vi har tänkt att åka dit till 14.00 å äta mellis med henne innan vi åker hem med vår "stora flicka", om de nu inte ringer tidigare från dagis såklart.

SEn vi lämnade henne har vi hunnit å handla, tvättat å lagat klart middagen:) Skönt att få stöka undan så mycket som möjligt utan barn..det har liksom en tendens att dra ut lite på tiden när man har en liten kring sig.

Nu känner jag mig motiverad att börja motionera också..tänkte börja springa nu under dagarna när jag har lite egentid då Ebba är på dagis.
Hoppas nu på att kunna bli en piggare å mer utvilad mamma så jag får ännu mer ork å energi över till min Ebba:)

Tror vi ska bada å klippa klorna på Shorty när vi kommer hem sen..just nu är hon iväg med Bitte å Sigge å leker loss.

På dessa bilder är Ebba ca 3månader




De är ju för gosiga mina bebisar. Varje kväll när Ebba går å lägger sig så går Shorty med in å ligger bredvid hennes säng tills hon har somnat in ordentligt, å efter det kommer hon ut å gosar med oss.

Ska jobba inatt, tog ett extra pass så nu blir det 3 nätter i rad igen ändå..lite extra pengar är alltid bra.


PUSS O KRAM

Vänner

Idag har vi först vart på dagis med Bebb å det gick jättebra..vi lämnade henne i 40min idag å det gick ju hur bra som helst, hon vinkade glatt hejdå när vi gick ut å var nöjd å sprang omkring å lekte hela tiden tills vi gick in igen. Skönt!!
SEnare fick vi middagsgäster..Katia, Iead å Alicia kom över. Alltid lika trevligt:)
Ebba å Alicia har blivit så himla bra vänner..de gillar verkligen varann, förr fightades de bara om allt..men nu leker de så fint, det är så himla kul å se.

Våra små glin..bilden är ifrån slutet på augusti-08


Nu är jag så trött att jag knappt vet vart jag ska ta vägen..sova sova säng säng sova sova säng.

Natti!

Tack för hjälpen!

Tack snälla Louise för att du var barnvakt i helgen när jag jobbade..du är ju bara bäst helt enkelt.

Nu har Peter kommit hem å han å Ebba var nyss ut å gungade, snart ska vi sätta oss å se en film å mysa lite i soffan.
Ska iväg å jobba inatt igen, men sen e jag ledig tills på onsdag.

Imorn ska jag vara med Ebba på dagis (första gången sen i tisdags då hon blev sjuk), det kommer nog att bli rätt tufft eftersom att jag jobbat under natten men det får gå ändå.

Vet ej vad jag ska göra till middag idag, har ej bestämt mig än..men igår åt vi varm smörgåstårta å det var gooooott.


Nu mys med familjen..puss hej


Påväg ut..

Jag nämde till Ebba att vi skulle ut å gunga, å genast sprang hon å hämtade sina skor å försökte så gott hon kunde att sätta på sig de själv. När hon sen va påklädd så sprang hon iväg å hämtade mina stövlar åt mig..det kan liksom inte gå fort nog när vi ska iväg å göra en av favoritsysslorna:)




Sitter duktigt å väntar på att mamman ska klä på sig


Den nya fina blåtiran fick hon när hon sprang i soffan å ramla på soffbordet..galenpannan..
Se så smal hon har blivit i ansiktet av magsjukan:( 
Jag måste hämta nya AD-vitaminer på bvc nån dag nu snart..tänkte passa på att väga å mäta Ebban då också, det kan nog va bra å få lite koll på läget.

Hejs!


Mums

Titta Lollo, du får bra betalt i helgen hihi:)




Jag har bakat chokladiga cupcakes på morgonen, å snart ska jag baka sockerkaka med hallon, björnbär å mandelmassa..men först ska jag ut å gunga med Ebbsan:)

Pusss


uuuääää maaaammaa!!

Ebba har sen en månad tillbaka börjat med att komma springandes till mig när hon ramlat eller gjort sig illa på tex händerna, å så sträcker hon fram handen å vill att man ska blåsa å pussa lite på den..så är allt bra igen. Tycker att det är så himla sött å pluttigt. Gullefjun!

Annars har Bebblo mått bra idag..lite extra trött bara (hon har sovit 3 gånger under dan istället för 1), men hon har vart på toppenhumör ändå.

Vi har så himla härliga dagar nu för tiden..Ebba e så nöjd å glad från morgon till kväll varje dag, inge gnäll alls längre..å den värsta seperationsångest-fasen gick över redan i augusti tror jag det var.
Varje dag är fylld med mys, bus å gos å en massa kärlek!! Underbara liv!!


 

Imorn ska vi städa å storhandla, å senare ska Peter å jag gå på bio..mamma ska va barnvakt:)

natti natti

Igen!

Nu har min lilla prinsessa blivit magsjuk igen..igår åt hon dåligt till lunch å mellanmålet, å kräktes sen upp middagen i två omgångar men hon fick behålla kvällsvällingen.
Hon e ju redan så mager, det finns liksom inget mer å ta av.
Under natten har det iallafall vart lugnt, men nu på morgonen visade det sig att hon är väldigt lös i magen:(

Inget dagis idag med andra ord!
Inatt har jag däremot fixat att Ebba ska få byta dagis så fort det är ledigt där vi önskar plats. Förhoppningsvis så finns det plats till augusti..men hoppas såklart på ännu tidigare.

Snart ska jag gå å sova, men jag tänkte låta Peter sova en timme till först..visst är jag SNÄLL;)


Dagis!

Ebba började på dagis igår.
Vill inte säga så mycket mer än att jag inte är speciellt förtjust i förskolan å allt därikring, men att ebba är jätteduktig.


Ebbas andra dag på dagis (precis innan sovdags..tröttis)









Nu ska jag snart gå å sova..ska jobba inatt. PUSSS

15månader idag!!

Lilla pluttbebbo blev riktigt dålig igår natt. Så tillslut fick vi åka in till barnakuten så de fick ha henne under observation då hon var så matt å luktade aceton ur munnen, men eftersom hon tydligen kräktes sista gången hemma fick hon i sig både vätske ersättning och 2 piggeliner utan att kräkas på sjukhuset så vi fick åka hem efter 4timmar.
Hon kräktes alltså sista gången vid  07tiden igår, så på måndagmorgon har det gått 2dygn sen hon kräktes..Tänkte att om Ebba mår bra är det då ok att gå till dagis då (tänkte på smittorisken)?

Nu får hon bara äta lite majsvälling, morotspuré, resorb å dextrosol stackars mitt lilla matvrak.
Hon fick välling vid 9 imorse och 1,5timme senare ser hon alldelses olycklig ut å säger ma, jag frågaade henne vad hon sa å vad hon ville..å hon sa ma maa ma maaa å sprang till köket å försökte öppna lådan där hennes matburkar står. Min lilla hungriga älskling ville ju ha mat, hon måste ju undra varför jag glömt bort å ge henne mat på ett dygn. Sorgligt! Hon fick lite morotspuré iallafall å blev nöjd även fast man såg besvikelsen att det inte var RIKTIG mat.



Ebba blir 15månader idag och säger nu:

Heeeej
Bebba = Ebba
mamma
pappa, bappa
vovve, vovva
Iiiaaa = mamma å Tomas hund Isak
mormor, mommo
gunga
baba = bada
ma = mat
ojsh = oj
häsch = häst
oscht = ost
baaul = boll
ba, baj, bajsch = bajs
nä = nej
öga, öjga
nääna, näta = näsa
blua, bloa = blöja
lampa
sova
städa
sko
mapp = napp
baban = banan

Har säkert glömt flera ord nu, å sen så försöker hon ju säga typ allt men det är inte tillräckligt likt för att få stå med på den här listan..ha ha
För nån dag sen sa hon Heej mamma i telefonen å inte bara heeej, det var väl duktigt;)


Kramar




 




 


Lilla magen

Vi är febriga å magsjuka både Ebba å jag.
Stackars Lollo är här å torkar spyor, hon kommer ju garanterat bli smittad hon med.
Ska skicka ut henne med Shorty snart, tur vi har henne här..inte så kul sånna här gånger när man har hund å en sjuk bebba att ta hand om. Man vill ju inte så gärna klä på, skumpa ner för trapporna å gå ut med en magsjuk liten tös.
Du är min ängel Lollo!!

Nåväl, hoppas Ebba blir frisk tills på måndag då hon ska börja på dagis.

Det här kortet är taget på Ebba för exakt 1år sen (nästan 3mån gammal)




Skruttplutt<3

Grattis mamma!!

Idag fyller världens bästa mamma och mormor år..GRATTIS MAMI!!!!

Här träffar Ebba (3v gammal) sin mormor för första gången..


När Ebba var 1½mån fick hon träffa sin mormor för andra gången


Sen vi flyttade till Uppsala har de träffats var och varannan dag..



Det blev tyvärr inga bilder på mamma å Ebba tillsammans idag, men jag tog några ensambilder på en festfin Ebba iallafall.




När vi kom hem hade Peters Kalle anka tidning kommit och de hade skickat med en björnbuse-mössa den här gången som passade perfekt på vår lilla buse med sin blåtira.


JAG ÄLSKAR DIG MAMMA!!!!!!!!!!!


Inte så tuff när man är trött

Mig skrämmer du iallafall inte mitt lilla gryn...





Finns inte ord för hur mycket jag älskar dig mitt lilla hjärta.


Nappoman

I förrgår hade vi KatiaåAlicia å PaulineåEstridh här på besök och igår var vi alla hemma hos KatiaåAlicia, å jagåEbba fick äntligen träffa VeronicaåTiger:) Vi hade så trevligt å barnen lekte så fint att jagåEbba blev kvar där över natten.
Idag kom Peter hem..min älskade älskling<3

Ebba är en riktig nappoman, hon har gärna två nappar i munnen samtidigt å när hon ska sova så snuttar hon på en å  ligger å pillar på en annan å byter plats på de lite då å då. Jag försöker tänka på att hålla undan napparna från henne på dagarna så gott det går men hon har ändå väldigt ofta napp i munnen..förhoppningsvis så blir det lite bättre nu när hon börjar på dagis.

Ta-inte-napparna-ifrån-mig-minen







 



Nickis

Idag har vi vart på Nickis med Katia och Alicia..skoj skoj skoj!!!
Äntligen har Alicia blivit skapligt bra i sitt lilla knä, så nu kan barnen leka igen. Härliga tider!!





Goa lilla skrotunge


Jag å Ebbisen flyger fram









Nyår!

Vi firade nyår hemma hos mamma, kunde inte ha blivit bättre:)

Ebba på dagen


Lite senare..





Sara, Taina, mamma å jag






Ebba stod å kikade på raketer genom fönstret


Louise & Pauline


Nördbilden;)




Läskig bild, Sara ser ut som ett spöke i bakgrunden


Trött liten tjej


Världens bästa Sara


GOTT NYTT ÅR!!! kramar


Internetstrul!

Vi har vart utan internet i några dagar..men nu är det entligen tillbaks.

När Polle är här så vill Ebba bara ha sin älskade moster, hon vägrar att lämna Polles famn å när hon försöker sätta ner henne så skriker hon rakt ut å sliter i Polles kläder för att få komma upp igen. Det är som att hon går tillbaka till sin klängperiod som hon hade i somras när hon träffar Pauline, fast det är alltså bara "Paulinekläng som gäller". Sann kärlek!