itle>lilla sockersöta -

Ljusslinga

Den här söta ljusslingan fick Ebba av mamma i julklapp. Visst är den söt!?


Vi hade redan en rosa ljusslinga på fönsterbrädan i Ebbas rum sen tidigare, å eftersom vi inte har hunnit renovera om hennes rum än så har vi inte nån självklar plats för den nya slingan så den fick sitta runt gardinstången. Det blev kanske lite mycket i fönstret men det får se ut så sålänge tills vi hittar en bättre plats åt den.
Man får en sån himla varm myskänsla av ljusslingor.


Mys å bus från igårkväll













Måste tydligen torka sidorna på bordet också å inte bara ovansidan ha ha..


Dagisplats!

Ebba har fått en dagisplats...å eftersom att det är stor platsbrist i Uppsala så har hon fått på det ända dagiset som har platser kvar i hela Uppsala, å det ligger långt ifrån Luthagen där vi bor. Ett dagis som vi inte över huvudtaget är intresserade utav, men vi har inget val, vi är tvungna att ta det ändå.
Hur som helst så kommer det nog bli bra för Ebba iallafall, att få komma iväg å träffa andra barn å få leka å lära:)

Så nästa inköp måste bli en cykel och en cykelsits till mig å Ebba, så vi slipper trånga bussar (fullpackade med stressade människor) å jobbiga bussbyten på mornarna.


Det här är väl inte den säkraste varianten;)



Här kommer de senaste dagarna i bild..

Innan vi klädde om å åkte iväg för att fira Maria den 23:e..


Väl framme i Täby ville Ebban behålla mössan på..


Julafton..


Ser ni att Ebbo har Shorty på magen:)


Ebbadance..




Maria å Stig..






Juldagen..




(haha Lollo lyckades få mig på bild utan kjol)




(Lollo å Alex)


(Jennie)


Polle å Mani


God fortsättning kära vänner!!

Therese!

Jag tänker på dig hela tiden Tesse..älskar dig gumman.

Lite från igår

Åååh så trevligt vi hade det igår..å så himla god mat mums:)

Så här fint klädde sig Ebba medans jag fixade iordning mig..


Väl hemma hos mamma å Tomas..
 















Nu ska jag gå å sova..ska jobba inatt.
Hej sålänge!!

Snart ska vi iväg..

till mamma å Tomas och fira jul med morfar, Pauline, Thomas, Sara å Taina.
Här får ni en sommarbild på Ebstar mitt i julen..


Nu ska jag passa på å göra mig fin medans Bebbo sover. Ciao!!


Tävling

Här är jag med och tävlar om en ny bloggdesign!


Den gråa koftan!

http://www.alltombarn.se/sakertrygg/hm-aterkallar-barnkofta-1.19886
Ja, det är den koftan som Ebba hade på sig den 14/12 som blev återkallad den 15:e..alltså dagen efter hon hade på sig den. Jag läste om det samma dag som den blev återkallad och hon har inte använt den efter det..men tack ändå för att ni är så uppmärksamma å bryr er:)

massa kramar

Hej igen!!

Har bl a jobbat, vart till frissan, vart sjuk å legat till sängs å handlat julklappar under dessa dagar..har inte startat datorn förrän nu..

Är oerhört frustrerad för att Ebbo inte får nån dagisplats i januari som vi stått i kö till..utan det ser ut som om vi inte får nån plats förrän till augusti. Kul va!? Ursäkta mig nu..men det suuuuger!!!!!!! Jag blir bara så trött.

Å ännu tröttare blir jag när den lilla här hemma har börjat få för sig att vakna vid 4-5tiden på morgonen varje dag, å det tar ca 2timmar att få henne å somna om å då sover hon ca 1-2timmar. Det är som att hon vill å försöker att somna om hela tiden men lyckas inte komma till ro..hon har myror i rumpan lillsnuttan. Så vora rutiner är lite upp å ner nu!
Hon är ju så himla fartig å lite överaktiv vår lilla tjej å skulle verkligen behöva dagis NU helt enkelt.


Måste bara berätta nåt gulligt..
Under tiden som jag suttit här med bloggen så har Ebba radat upp 2nallar å en docka å matat de med en stekspade ur en liten kastrull, å jag fick också smaka såklart.
Sen när jag bad henne hämta blöja, byxa å tröja så sprang hon å hämta en efter en..min duktiga lilla gullunge.

Idag Ska jag bli bjuden på restaurang av Lollo..ska bli gott med vin:)
Tror att jag å Ebba ska till mamma sen å sova där inatt (Peter är borta å jobbar som vanligt), vi ska fira jul där imorn..på julafton ska vi till Täby å fira med Peters familj.

Hoppas ni får kul i allt glitter ikväll Maria, förlåt för att jag inte kommer..vi firar dig på tisdag istället:)
Här är Ebba å världens bästa faster Maria (se så lika de är gobitarna)..


Pusss



 


Ebba å Estridh

Idag har vi vart och hälsat på Estridh, Pauline och Johan:)

En otålig tjej som ville iväg så fort som möjligt imorse..


I väntan på bussen..


Hemma hos Estridh..






Ebba springer till kameran för att se hur bilden blev..


Sen åkte vi hem till mamma en stund som var snäll å passa Ebba så att jag fick gå iväg å sola.

En kväll hemma hos Loppan!

Ebba dansade runt, borstade håret å speglade sig med diadem å halsband, medans Lollo fixade iordning sig inför kvällens fest..






Hoppsan..




Partypinglan höll nästan på att glömma det viktigaste..


Nu sitter jag här och tackar mig själv för att jag inte följde med, ser fram emot att få krypa ner i sängen å SOVA..men först ska jag mumsa i mig den här..


natti natti


Liiite lik, eller??

Får hela tiden höra hur galet lik Ebba e Peter å det är hon verkligen, men e hon inte lite liiite lik mig också..liiiiite iallafall?
Det här är gamla bilder på mig..








..Kan inte skylla Ebbas lilla hår på Peter längre Haha

Ljus!

Jag har vart arg, bitter och sur hela dagen..en viss person väckte mig imorse trots att både jag och Ebba låg och sov som änglar. När man aldrig får sova..blir man ju en attans kärring alltså.

Tände en massa ljus när vi kom hem å nu börjar jag äntligen komma till ro..lite ljus, mys och värme gör ju verkligen susen.
Älskar å ha en massa tända ljus överallt!!!!
















Om ni undrar varför det hänger en stor lykta i fönstret så är det pga av att den inte gick att hänga upp på ballkongen..så den fick hänga inne istället, trots att den är så stor.
Å Ljusslingan som ligger bakom på blombrädan har nyligen gått sönder å den är bara några veckor gammal, så den tänker jag reklamera (så vi ses inom de närmsta dagarna Maja).

Börjar inse att det är för mycket vitt här hemma, tycker att det är blir lite för "säkert" med det vita å att vi behöver mer personlighet å charm..det ser aningen tråkigt ut helt enkelt.


Hejsvejs


Hemma igen!

Självklart blev det inge sova tidigt i torsdagskväll, det blev att jobba extra på natten istället.
Nu har jag och Ebba iallafall kommit hem igen, vi har haft det mysigt hos mamma men 3dygn räcker bra..borta bra men hemma bäst helt enkelt.
Har inte lyckats ta så många bilder de här dagarna hos mamma, men 3st ska ni iallafall få.






Tur jag har dig Tesse, hur skulle jag annars lyckas blogga:)


Att sova när man fryser..

..går INTE. Helt omöjligt, kanske lyckades sova 1timme nu på slutet innan Peter råkade väcka mig 11.20. Nåväl jag ska verkligen se till att lägga mig tidigt ikväll iallafall.
Hoppas att jag å Peter hinner åka till Plantagen igen innan jag måste åka å hämta Ebba, å Peter åka till Sthlm.
De har ju så himla fina grejer där nu..vill shoppa massor.

Ha en toppen dag mina vänner!!

Trött!

Idag vaknade den snoriga lilla näsan innan 7.00..hoppas att hon kommer tillbaka till sina gamla vanliga rutiner när hon blir frisk dvs vakna 7.30-08.30.
Jag är riktigt trött å sliten nu..jag måste se till att få mer sömn. Idag får jag dock skylla mig själv eftersom jag gick å la mig vid 00.30, väldigt sent för å vara mig.
Nu inatt jobbar jag å mamma ska va barnvakt åt hjärtat.
Jag borde nog passa på att sova hemma när jag slutar imorn (istället för hos mamma) så kanske jag lyckas sova lite bättre..Ebba sover ju hos mamma. Vi får se hur jag gör!

Skulle egentligen ha åkt å hälsat på en jobbarkompis idag, men det blev inställt igår..å det var nog bäst så..är lite lätt stressad över mitt tjocka schema just nu med allt som ska göras. Hade ja vart mer utvilad så hade jag såklart klarat det mycket bättre, men vem är inte stressad dessa juletider!?

Nu ska jag ta en promenad med Shorty!!


Ha en bra dag!! kramar
 

05.10

Det har vart en lång dag idag, Ebba väckte mig redan 5.10 då hon inte kunde sova pga nästäppa. Försöker se det från den ljusa sidan..fick  resten av all tvätt gjord under morgontimmarna.
Sen åkte vi till Ikea å så här kul hade vi där






När vi kom hem så fick vi besök av Pauline, hennes söta dotter Estridh och Sandra.
Kände mig skapligt trött å virrig som vanligt nuförtiden..men vi har verkligen haft en rolig å trevlig kväll tillsammans.













Här färgar Sandra håret å Ebba passar på att låna hennes mössa..på å av..på å av..







Sov så sött mina vänner.

Blek & glåmig

Fy, nu när jag började kolla tillbaka på lite bilder så inser jag hur fruktansvärt blek jag är nu..måste verkligen sola. Det här är inte ok!

Bilder från i somras..




Å bilder från Sicilien..



Muffins

Sov bara 2timmar efter att ha jobbat inatt och sov väldigt lite igår också så tröttheten å huvudvärken börjar komma ikapp mig nu..har iallafall städat och bakat muffins så nu kan jag gå å sova med gott samvete. Om några timmar kommer min älskling hem men då sover nog redan jag. Mysigt att få vakna upp bredvid varandra iallafall!



Lollo & Ebba

Mina fina tjejer..här har vi precis spenderat flera timmar på GränbyC (Ebba e riktigt trött här, men klarade att hålla sig vaken tills vi kom hem).






Köpte en julklapp som jag kom på att jag själv också vill ha..får åka å köpa en till mig själv imorn eller nåt.
Ebba sprang omkring inne på Åhléns och hittade till sin stora förtjusning en rosa väska som hon hängde över axeln, som hon sedan vägrade att lämna ifrån sig..nu här hemma bara skriker hon av lycka när hon ser den, å går omkring med den som en liten dam å självklart har hon sitt pärlhalsband runt halsen också..och så säger hon OJJ OOJJJ, vilket betyder oj vad fin jag är typ. Haha så sockersött!!


..Jag köpte även lite till mig själv igår också:)

Mina Stockholmare skulle egentligen ha kommit idag, men nästintill hela högen har åkt på magsjuka stackarna..krya på er mina stora å små sötnosar, så hittar vi en annan dag snart som vi kan ses istället.

Det blir gos å mys hela dan idag med Lollo å Ebba å så ska vi äta en massa gott..inatt kommer Peter hem å stannar hemma till på onsdag..så får se vad vi hittar på imorn.

Tjing!!

Min Louise

Idag kommer min bästa vän å Ebbas gudmor Louise. Hon ska bo hos oss i helgen, jag jobbar natt så Lollo ska sova med Ebban. Det är tur jag har min kloka å fina vän..å roligare kan jag inte ha än när jag är med henne. En pangbrud helt enkelt!!
Jag älskar dig underbaring!!!
 
puss pusss

Trösta sin hundpolare & gung gung

Idag har Ebba å jag vart själva största delen av dan.
Tidigare under dan kom Bitte å hämtade Shorty (vår hund), hon ska få bo hemma hos Bitte hela helgen pga att deras hund Sigge plötsligt blivit väldigt dålig i höfterna å lite deppig..men nu har han sällskap av Shortan å är himlans GLAD.
 
Sen åkte Peter, som blir borta ända tills på måndagnatt.
Mamma kom förbi en sväng å gosade med Ebba en stund, å sen så har vi städat hela hela dan känns det som..Ebba gick omkring å moppade med sitt wileda-sett medans jag städade med mitt. Vilket team va!?
Efter det så gick vi ut å gungade en stund i mörkret..gung gung som Ebba säger.
Har tagit kort under dagen men kamerabatterierna dog så jag kan tyvärr inte använda bilderna från idag, orkar inte vänta tills batterierna laddat klart.
Sätter in ett kort från i höstas istället!


Nybadad

Ebba är som en fisk i vattnet, hon tycker att det är så fantastiskt roligt att bada.



Jag å Peter har sett Arn2 under eftermiddagen..tycker nog att det är en riktig tjejfilm, precis i min smak!


Lite snuvig

Tror Ebba blev smittad på öppnaf. i tisdags, idag så rinner det ur näsan å ögonen på henne..lilla plutten min.
Tur att vi bytte dag igår..våra bebis å mammakompisar från Stckholm skulle egentligen ha kommit hit idag, men de kommer på måndag istället.

Trots snuva så ville hon gärna hjälpa till nere i tvättstugan, tills hon kom på att hon kunde göra hyss (farliga hyss) å så blev hon skit förbannad när hon inte fick det..så det slutade med krig.
Hon lyckas alltid hitta farliga saker, hon dras till det som en magnet.

Snälla rara tomten ge mig en tvättmaskin i julklapp!!!!!!!!!!!!!!!


Jul hela dan!

Igår var det jul hela dan!
Först jullunchade jag på jobbet, kom hem en liten stund å åkte senare iväg på julkonsert (Pernilla Walgren å Linda Lampenius m fl) med Bitte. Roligt när man gör saker på impuls, vi köpte biljetterna nån timme innan bara.
 


Öppna förskolan

Idag har jag å klätterapan vart på öppna förskolan med min jobbarkompis Ia å hennes son Samuel. Skönt att Ebba fått leka av sig ordentligt idag!
Snart ska vi iväg å handla mat, å så ska jag köpa en julklapp till jobbet..vi har fått dra lott om vem vi ska köpa till för 100kr.
Jullunchen å julklappsöppningen är imorrn.
Det mest underbara idag är att få ha min Peter hemma..saknat dig älsklingen.

 




Bilder från ikväll!!




Ebba å mormor



Nu är Sandra här å Ebba har precis somnat, så nu ska jag bara sätta mig varva ner å bara lyssna..hon har alltid en massa roligt å berätta.


Äntligen kom lekmormor!

Mamma kom hit för en stund sen, Ebbas favvo!! Perfekt, då fick jag städa klart i lugnan ro utan att ha nån liten buse kring fötterna.
Anneli kom precis hit, hennes bebis i magen är beräknad till februari..spännande. Du är såå fiiin Anneli!!
Senare ikväll kommer Sandra min barndomsvän..mysigt, å skönt att slippa va själv. Peter kommer inte hem förrän vid 00.30tiden. Jag är nog världens mest sällskapssjuka människa!
Sätter in lite bilder från dagen lite senare..

Ebba ääälskar skor!!

Även mina gamla sunkiga joggingskor..sötnosen.